İzmir emek ve demokrasi güçleri, dün TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı fabrikasında işten çıkarılan işçiler için fabrika önünde dayanışma mitingi düzenledi.
TARİŞ işçilerinin atılan işçilerin geri alınması, işçiler üzerindeki baskıların son bulması ve sözleşme imzalanması talepleriyle başlattıkları direniş 94 gündür devam ediyor.
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri de TARİŞ işçileriyle dayanışmak için miting düzenledi. Çiğli Organize Sanayi Bölgesi içindeki TARİŞ fabrikası önünde yapılan İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla başta Schneider ve Totomak’ta çalışan işçiler, DİSK’e ve KESK’e bağlı sendikar, siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri, “Kriz nedeniyle işten atmalar yasaklansın”, “Atılan işçiler geri alınsın”, “Sendika hakkı tanınsın” yazılı dövizlerle TARİŞ önüne yürüdü.
TARİŞ YÖNETİMİNE BİR KEZ DAHA ÇAĞRI YAPILDI
Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, konuşmasına Flormar’da, Cargill’de ve Aydın Belediyesinde direnen işçilere selam göndererek başladı. TARİŞ yönetiminin çağrısıyla çok sayıda çevik kuvvet polisinin geldiğini belirten Aslan, “Adeta sıkı yönetim koşullarında basın açıklaması yapmak zorunda kalıyoruz” diyerek tepki gösterdi.
Evrensel haberine göre, sendika başkanı şöyle devam etti.
TARİŞ yönetiminin bir haftadır tüm fabrikaları arayarak buradaki dayanışmayı engellemek istediğini hatırlatan Seyit Aslan, “Ama şunu görsünler, İzmir’deki Emek ve Demokrasi Güçleri, DİSK Bölge Temsilciliği tüm baskılara rağmen buradalar, burada olacaklar” dedi.
TARİŞ’in binlerce çiftçinin alın teri ile ortaya çıkmış bir kooperatif olduğunu dile getiren Aslan, konuşmasına şöyle devam etti: Ama gelin görün ki binlerce üreticinin seçtiği o yönetim, bugün TARİŞ’i doğru yönetemiyor. İşçi arkadaşlarımızı attıklarında ‘tasarruf yapıyoruz’ dediler. Müdürler 20 bin lira ücret alırken asgari ücret alan işçiden mi tasarruf edeceksiniz, bu ne aymazlıktır!
Diyalog yolun hiçbir zaman kapatmadıklarını belirten Aslan, “Bu işin konuşularak çözüleceğini söyledik ama ne yazık ki TARİŞ diyalog yerine baskıyı seçti. Bir kez daha diyalog çağrısı yapıyoruz, üreticilerin emeğini heba edemezsiniz. Kriz koşullarında patronların iş yerlerindeki antidemokratik uygulamalarının kaldırılmasını istiyoruz. Biz burada bekleyeceğiz, ta ki bu işçiler haklarını elde edene kadar. Arkamızda işçi sınıfı var. Bu mücadeleyi mutlaka kazanacağız” dedi.
20 Şubat’ta TARİŞ’in mali genel kurulu yapılacağı ve bu nedenle o güne kadar sorun çözülmezse, yine TARİŞ önünde olacaklarını belirterek dayanışmayı büyütme çağrısı yapıldı.
emek.org.tr