DİSK: “İnşaat işçilerinin hakkını aramak suç değildir!” Sendikalar, meslek örgütleri, siyasi partiler  ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri, 5 Ekim’de tutuklanan Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut için, bugün İstanbul ve Ankara’da basın açıklaması eylemi yaptı. Özgür Karabulut 4 Ekim’de DİSK Genel Merkezi’nde düzenlenen bir toplantıdan çıkarken gözaltına alınmış, ertesi gün de tutuklanmıştı. Böylece 3. Havalimanı […]

DİSK: “İnşaat işçilerinin hakkını aramak suç değildir!”

Sendikalar, meslek örgütleri, siyasi partiler  ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri, 5 Ekim’de tutuklanan Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut için, bugün İstanbul ve Ankara’da basın açıklaması eylemi yaptı.

Özgür Karabulut 4 Ekim’de DİSK Genel Merkezi’nde düzenlenen bir toplantıdan çıkarken gözaltına alınmış, ertesi gün de tutuklanmıştı. Böylece 3. Havalimanı inşaatındaki insanlık dışı çalışma koşullarına karşı eylemlerin ardından gözaltına alınan sendikacı ve inşaat işçisi sayısı toplamda 35’e yükselmişti.

“Asıl suçlu sendikalaşmayı engelleyenlerdir”

“İnşaat işçilerinin çalışma ve yaşama haklarını savunmak suç değildir” pankartının açıldığı İstanbul Çalışma ve İş Kurumu önünde eylemde açıklamalar yapılarak baskılara son verilmesi ve tutukluların serbest bırakılması istendi.

Açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Asıl suç olan, sendikalaşmayı engellemek, iş cinayetlerinin üstünü örtmek, işçilerin maaşlarını vermemek ve tüm bunlara göz yummaktır” dedi.

3. Havalimani işçisi Cemal Özder de kısa birer konuşma yaptı. Tetik 5 aydır direnişte olan Flormar işçilerinin selamını getirdiğini belirtirken, Dev Yapı-İş üyesi Özder de baskılara rağmen mücadeleyi bırakmayacaklarını söyledi.

Ankara’da Ulus Meydanı’nda aynı içerikle yapılan eyleme  sendika ve meslek örgütleri temsilcileri, siyasi part temsilcileri ve demokratik kitle örgütlerinden katılım oldu.

emek.org.tr

İlgini çekebilecek diğer içerikler

0 yorumlar