Orkide yağı direnişçilerinden boykot çağrısı

Orkide yağ fabrikası işçileri, eylemlerinin 46. Gününde Orkide ürünlerini tüketmeme çağrısında bulunarak halktan “Orkide ürünleri almayarak boykot için” destek istedi. İşçilerin temel talebi: “27 kişi geri alınsın, sendikalı olarak geri dönelim” “FETÖ/PDY” soruşturması kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan Küçükbay Şirketler Grubuna ait Orkide Çiçek Yağı fabrikasına atanan Kayyım Tamer Utkucu  (aynı […]

Orkide yağ fabrikası işçileri, eylemlerinin 46. Gününde Orkide ürünlerini tüketmeme çağrısında bulunarak halktan “Orkide ürünleri almayarak boykot için” destek istedi.

İşçilerin temel talebi: “27 kişi geri alınsın, sendikalı olarak geri dönelim”

“FETÖ/PDY” soruşturması kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan Küçükbay Şirketler Grubuna ait Orkide Çiçek Yağı fabrikasına atanan Kayyım Tamer Utkucu  (aynı zamanda İzmir Defterdarı) tarafından Öz Gıda-İş Sendikasına üye olduğu için işten çıkarılan 27 işçinin direnişi 46. gününü geride bıraktı.

İşçilerin açıklamasına göre, kayyım atanmasına rağmen, gözaltına alınıp bırakılan şirket sahipleri fabrikada halen etkili olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Kayyım tarafından işten atılan işçilerin direnişi sıcak havaya rağmen fabrikanın bulunduğu Ankara Caddesi üzerinde günün 24 saati devam ederken, işçiler eylemlerinin 46. Gününde Orkide ürünlerini tüketmeme çağrısında bulunarak halktan destek istedi.

İşçiler kazanıncaya kadar Orkide ürünleri boykot ediliyor.

“İşçinin işçiden başka dostu yok”

Öz Gıda-İş Örgütlenme Daire Başkanı Göksel Şengün, İzmir emek ve demokrasi güçlerine Orkide işçilerine destek verme çağrısında bulunarak şunları söyledi: “İzmir’in tarihi sınıf kavgaları ile doludur. Orkide işçileri de bu kavgayı veriyor. İşçinin işçiden, sınıfın sınıftan başka dostu yoktur. Zaten karşımızdakiler bir arada ve para ile yasa onlardan yana. Emek güçlerinin de bir arada olması gerekiyor. Orkide işçileri de bu mücadelesini tek başına vermemeli. Gönlü sınıfın kazanmasından yana olan herkesi yanımızda görmek istiyoruz.”

Evrensel’ den Metehan UD’un haberine göre işçiler taleplerini şöyle anlatıyor:

Senelerdir çalışıyoruz, 1650 lira maaş alıyoruz. Servis yok, ek hakkımız yoktu. İş güvencemiz de yoktu. Bizlerin ekonomik gerekçeler ileri sürülerek işten çıkarmaları gerçeği yansıtmıyor. Asıl sebep sendikaya üye olmamızdır. Boykot çağrımız biz işe geri alınana kadar sürecek ve sendikamız aracılığı ile bütün illere yayılacak. Mücadelemiz taleplerimiz karşılanana kadar sürecek. Kayyım Utkucu’nun bizlerle masaya oturarak bizleri geri işe almasını ve içeride herhangi bir şekilde mobbing ve baskı olmamasını istiyoruz. Örgütlü arkadaşlarımıza baskılar sürüyor. Emek düşmanlığına karşı boykotumuza destek istiyoruz”

 

emek.org.tr

İlgini çekebilecek diğer içerikler