Bağcılar Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına şiddet

6 Nisan 2014 Pazar akşamı Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Acil Servisi’nde 5 sağlık çalışanı hasta yakınları tarafından darp edildi. AKP’nin ‘Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddete 0 Tölerans’ politikasının yetersizliği 6 Nisan günü Bağcılar EAH’ta bir kez daha görüldü. 5 sağlık çalışanının çeşitli yerlerinden yaralandığı olay, 8 Nisan 2014 Salı günü,  başhekimlik binası önünde, İstanbul Tabip […]

6 Nisan 2014 Pazar akşamı Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Acil Servisi’nde 5 sağlık çalışanı hasta yakınları tarafından darp edildi.

AKP’nin ‘Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddete 0 Tölerans’ politikasının yetersizliği 6 Nisan günü Bağcılar EAH’ta bir kez daha görüldü. 5 sağlık çalışanının çeşitli yerlerinden yaralandığı olay, 8 Nisan 2014 Salı günü,  başhekimlik binası önünde, İstanbul Tabip Odası ve SES Bakırköy şubesi tarafından ortak bir basın açıklaması okunarak protesto edildi.

İlk olarak İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi, Dr. Fethi Bozçalı bir konuşma yaptı.  Gaziantep’te hasta yakınının bıçaklı saldırısı sonucu yaşamını yitiren Dr. Ersin Arslan’ı anarak, ‘Sadece sağlık alanında değil, 3. Köprü inşaatında yaşamanı yitiren işçileri de anıyoruz. 6 Nisan’da Bağcılar eğitim Araştırma Hastanesi’nde yaşanan şiddeti de Sağlık Bakanlığı’nın, sağlığı ticari alan olarak görüp  yeterli önlemleri almayan politikaları nedeniyle iş kazası olarak değerlendiriyoruz. Bizler artık günde 50, 60, 100 hasta bakmak istemiyoruz. Performansa dayalı çalışmak istemiyoruz. Nitelikli sağlık hizmeti vermek, iyi hekimlik yapmak istiyoruz. Sağlık Bakanlığı’na, başbakana sesleniyoruz; sağlık çalışanlarına her geçen gün artan şiddeti ne zaman durduracaksınız? Sağlık Bakanlığı’na sağlık çalışanına şiddeti durdurmak için bir çok öneri götürdük, son çıkarılan Torba Yasa’da da somut önerilerimiz Sağlık Bakanlığı tarafından maalesef dikkate alınmadı. Yetkilileri sorumlu davranmaya, çalışanlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz’ dedi.

Bozçalı’nın ardından söz alan Dr. Samet Mengüç ise, sağlıktaki dönüşüm politikalarının sermaye odaklı bir hal aldığını, imkanların kısıtlı olmasından dolayı hastalara nitelikli sağlık hizmeti veremediklerini  ve bununda sağlık çalışanlarına şiddet ve kötü muamele olarak geri döndüğünü dile getirdi. Dr. Mengüç konuşmasında,  ‘Sağlık politikalarının yanlışlığından insanlar sürekli hastanelere başvuruyor. Bu durumda insanlar meta haline getiriliyor, müşteri olarak görülüyor. İnsanlar istedikleri düzeyde sağlık hizmeti alamadığı için de şiddet olayları tırmanıyor. Sağlıkta şiddeti durdurmak için mücadele etmeye devam  edeceğiz’ dedi.

Açıklamaların ardından Acil Servis’te görevli Dr. Aytekin Sağlam basın açıklamasını metnini okudu. Hastane çalışanlarının ve vatandaşların da destek verdiği eylem sloganlar ve ıslıklarla son buldu.

emek.org.tr

İlgini çekebilecek diğer içerikler

0 yorumlar