Direnişçi İşçiler Taksim’de, BEDAŞ Önünde

Direnişteki işçiler bugün saat 15:00’da ‘Direnişçi İşçiler Onurumuzdur’ sloganıyla yürüdü. Sürmekte olan Bedaş, THY, Borusan, Hey Tekstil ve Çapa direnişleri birlik ve dayanışma örneğini bir kez daha gösterdi.

 Direnişteki işçiler bugün saat 15:00’da ‘Direnişçi İşçiler Onurumuzdur’ sloganıyla yürüdü. Sürmekte olan Bedaş, THY, Borusan, Hey Tekstil ve Çapa direnişleri birlik ve dayanışma örneğini bir kez daha gösterdi.

   KESK İstanbul Şubeler Platformu, DİSK İstanbul Temsilciliği, İstanbul Tabip Odası, TMMOB İstanbul ve Sendikal Güç Birliği Platformunun çağrısıyla Galatasaray Lisesi önünde başlayan yürüyüşte ‘Direniş Sürüyor, Kavga Büyüyor’, ‘Direne Direne Direnişle Zafere’, ‘Havada, Karada Her Yerde Direniş’, ‘Direnen İşçiler Onurumuzdur’ sloganları atıldı. Devlet ve sermayenin tüm emekçilere bir bütün olarak saldırdığı bugünlerde işçilerin birlik ve dayanışmasının oldukça önemli olduğu vurgulandı.

   Direnişe ‘İşimizi Geri Alacağız’ pankartıyla katılan Enerji-Sen ve BEDAŞ işçileri ‘BEDAŞ İşçileri Direnişin Simgesi sloganları attı.  Hey Tekstil işçileri ‘Gece gündüz çalıştık, sokaklara atıldık’, ‘Hırsız Süreyya, Hırsız Aynur’ yazılı dövizleriyle katıldı. 39 gündür direnişte olan THY A.O ve TEKNİK A.Ş işçileri tüm anti-demokratik uygulamalara rağmen grev hakkını savunacaklarını ve işe geri dönene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini haykırdı.

   Taksim Meydanına gelindiğinde direnişçi işçilerin ortak basın açıklaması Enerji-Sen üyesi Hacı Ali Zengin tarafından okundu. Basın açıklamasında Egemen sınıfların, sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda emekçilerin kazanılmış haklarını ortadan kaldırılmak, baskı ve zor politikalarıyla iktidarlarını sürdürmek istediğini ve KESK’e yönelik gözaltı ve tutuklama teröründen bahsedildi.

   Bu ülkede ki işçilerin yarısının sigortasız, açlık sınırının yarısına günde 10-12 saat çalışıldığından, yeni yasalar ile işçilerin sendikal haklarını ellerinden almak için yeni tezgahlar kurulduğundan ve işçilerin taşeron köleler haline getirilmek istendiğinden bahsedilen basın açıklamasında, THY’de, BEDAŞ’ta, Borusan’da, Hey Tekstil’de , Çapa Sağlık’ta direnen işçilerin varlığının, eşitliğin, özgürlüğün adaletin ve barışın Türkiye’sinin mutlaka kazanılacağının kanıtı olduğu vurgulandı.

   Basın açıklamasının okunmasının ardından BEDAŞ Genel Müdürlüğüne yüründü.

DİRENE DİRENE, BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ!

   Taksim meydanında basın açıklamasının okunmasının ardından 44. Gündür BEDAŞ’ta direnişte olan işçilerle birlikte Bedaş Genel Müdürlüğüne yüründü. Temsilcilerin Bedaşla görüşmeye girdiği sırada dışarıda bekleyen işçiler ve emekçiler kürsü kurarak konuştular, türkü söylediler, halay çektiler.

   Sendikal Güç Birliği Dönem Sözcüsü ve TÜM TİS Sendikası Genel Başkanı Kenan Öztürk, SGBP adına tüm işçileri selamlayarak başladığı konuşmasında ‘Tüm sendikalara baskı devam ediyor. 305 THY işçisini, Bedaş İşçisi, Hey Tektil işçisini kapıya koyanlara karşı mücadele ve dayanışma içerisinde olacağız. Birlikte başaracağız ve Kazanacağız’ dedi.

   DİSK Genel Sekreteri ve Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu yaptığ konuşmasında Bedaş’ın acil olarak işçilerin talepleri kabul etmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca ‘Onlar sansınlar ki sadece karşılarında bedaş işçileri var.  Yanlarında kamu çalışanları, doktorlar, mühendisler var.’ Diyerek birlik ve mücadelenin öneminden bahsetti.

   Hava-İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Kaya Sayın ise 39 gündür direnen Hava-işçilerinin dayanışma içinin bugün burada olduğunu, Bedaş,  Hey Tekstil, THY işçilerinin mücadelesinin, tüm ülke işçi sınıfının mücadelesi olduğunu vurguladı.

   CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi yaptığı konuşmada iktidarın, yetkililerin direnişleri hak arama mücadelesinden vazgeçirmek, pes ettirmek için izlediğinden bahsetti. ‘Bedaş, THY işçileri, Hey Tekstil işçileri işin özü şu; sözün bittiği yerdeyiz’ diye seslenen Süleyman Çelebi ‘Biz milletvekileri tüm haksızlıklara karşı yanınızda olacağımızı ilan ediyoruz’ dedi.

   Kadrolu istihdam istemenin, 4+4+4’e karşı çıkmanın suç olduğundan bahseden KESK Şubeler Platformu sözcüsü; ‘Cezaevindeki arkadaşlara selam gönderelim. Onların mücadelesi Hey Tekstilin mücadelesidir, Hava-iş’in Bedaş’ın mücadelesidir. Onlara cevabımız şudur: Direneceğiz, direneceğiz’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

  Türk Tabipler Birliği adına konuşma yapan Nazmi Alkan Taşeronlaşmanın en yaygın olduğu sağlık alanında olduğundan, taşerona karşı birleşik mücadele vermek gerektiğinden bahsetti. Ayrıca TMMOB ve Hey Tekstil işçileri de sözünü söyledi.

  Sendikacılardan oluşan bir heyetin bir saatten uzun süren işverenle görüşmenin ardından Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal yaptığı açıklamasında görüşmelerin iyi geçtiğini, 9 Temmuz günü Bedaş Genel Müdürü, Taşeron şirket patronunun ve DİSK’ten oluşan bir heyetle görüşme yapacaklarını duyurdu.

  Katılımcılar: Hava-İş, THY işçileri, Enerji-Sen, Bedaş işçiler, TÜM-TİS, KESK İstanbul Şubeler Platformu, DİSK, Nakliyat-iş, TTB, TMMOB, Çapa Sağlık İşçileri, Deri-İş Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Sultangazi, CHP Şişli, Deri-İş, Haber-İş, Dev-Sağlık İş, Sendikal Güç Birliği Platformu, Halkevleri, MB, DÖB, TKP Deri-iş Yönetim Kurulu, Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Gazeteci Atilla Öztürk, Dev-Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal, , Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, SGBP Dönem sözcüsü Kenan Öztürk, ÖDP, CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP Milletvekili Kadir Öğüt, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy.

Emek.org.tr

direnisci-isciler-taksimde-yurudu-06-07-2012-1

direnisci-isciler-taksimde-yurudu-06-07-2012-7

direnisci-isciler-taksimde-yurudu-06-07-2012-4

direnisci-isciler-taksimde-yurudu-06-07-2012-2

direnisci-isciler-taksimde-yurudu-06-07-2012-8

direnisci-isciler-taksimde-yurudu-06-07-2012-10

direnisci-isciler-taksimde-yurudu-06-07-2012-3

direnisci-isciler-taksimde-yurudu-06-07-2012-9

direnisci-isciler-taksimde-yurudu-06-07-2012-5

İlgini çekebilecek diğer içerikler