YPG güçleri Şengal’de, çatışmalar başladı

IŞİD çetelerinin girmesi ardından harekete geçen YPG güçleri Şengal’e ulaştı. YPG güçleri ile IŞİD arasında çatışmalar başladı. Êzidî Kürtlerin kutsal mekanı Şengal’e IŞİD’in girmesi ardından Şengal halkının çağrısına yanıt veren YPG güçleri Şengal’e ulaştı. Şengal’in kuzeyinde bulunan Sinunê mıntıkasında IŞİD’i durdurmak için cephe alan YPG’liler bir, bir buçuk saat önce çatışmaya girdi. İlk temasta IŞİD’i durduran […]

IŞİD çetelerinin girmesi ardından harekete geçen YPG güçleri Şengal’e ulaştı. YPG güçleri ile IŞİD arasında çatışmalar başladı.

Êzidî Kürtlerin kutsal mekanı Şengal’e IŞİD’in girmesi ardından Şengal halkının çağrısına yanıt veren YPG güçleri Şengal’e ulaştı.

Şengal’in kuzeyinde bulunan Sinunê mıntıkasında IŞİD’i durdurmak için cephe alan YPG’liler bir, bir buçuk saat önce çatışmaya girdi. İlk temasta IŞİD’i durduran YPG’lilerin halen bölgede mevzilerinde bulunduğu bildirildi.

Tüm peşmerge güçlerinin ağır silah ve cephaneye rağmen çatışmaya girmeyerek geri çekildiği bölgede YPG, bölgedeki halkın katliama uğramaması için direniyor.

Emek.org.tr/ANF

İlgini çekebilecek diğer içerikler