Esenyurt Halkı: 2 Temmuz’da Sivastayız

2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak katliamında hayatını kaybeden 35 aydın Esenyurt’ta düzenlenen törenle anıldı. Törende Madımak Oteli’nin “utanç müzesi” olması talebi tekrar dile getirilerek, “Davamız mahşere kalmayacak, Sivas’ın ışığı sönmeyecek” denildi.

“Davamız mahşere kalmayacak”

2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak katliamında hayatını kaybeden 35 aydın Esenyurt’ta düzenlenen törenle anıldı. Törende Madımak Oteli’nin “utanç müzesi” olması talebi tekrar dile getirilerek, “Davamız mahşere kalmayacak, Sivas’ın ışığı sönmeyecek” denildi.

Esenyurt Birlik Platformu öncülüğünde düzenlenen anma törenine ayrıca CHP, Has Parti, EMEP, Dersimliler Derneği, Alevi Kültür Derneği, Haramidere Cemevi, Er Mahmut Dede Cemevi, Yeşilkent Cemevi, Amasyalılar Derneği, Tokatlılar Derneği, Çorumlular Derneği, ESDER, Özgürlükler Derneği, Burmadere Derneği, Tepeköy Derneği ve Damal Derneği de destek verdi.

Hayatını kaybeden aydınlar için bir dakikalık saygı duruşunun yapıldığı anma töreninde şiirler okundu, semah gösterisi yapıldı. Törende, “Sivas’ı yakanlar AKP’yi kuranlar, Sivas’ın ışığı sönmeyecek, Sivas’ı unutmadık unutturmayacağız” sloganları da atıldı.

ESDER Başkanı Yaşar Gül’ün okuduğu basın açıklamasında katliamı gerçekleştiren katillerin AKP iktidarı tarafından korunduğu dile getirildi. “19 yıl önce katleden zihniyet, halen katletmeye devam ediyor” diyen Gül, “Katliamdan bu yana geçen 19 yılda katliamın kararını verenler, uygulayanlar halen cezalandırılmadı. Katiller ‘Alevi Açılımı’ şovları yapan AKP iktidarı tarafından korunmaya devam ediyor. Bunun son örneği olarak da zamanaşımı taktiği devreye sokularak katiller korunmaya çalışılıyor” diye konuştu.

Katliamdan bu yana geçen uzun süreçte adalet talebinin yerine getirilmediğine dikkat çeken Yaşar Gül, “Katiller için zamanaşımı kararı verenleri ve ‘Bu karar Türkiye’ye hayırlı uğurlu olsun’ diyen zihniyeti kınıyoruz. Kerbela’dan günümüze, yüzyıllardır yok edilmek istenen Hz. Hüseyin’in, Nesimi’nin, Pir Sultan’ın, devrimcilerin düşünceleri ve direniş kültürüdür. Zalimin zulmüne boyun eğmediğimiz için katlediyorlar. Direniş kültürünü yarınlara taşımamızdan korktukları için katlediyorlar. Korkularını büyütmeye devam edeceğiz. Hz. Hüseyin’in, Pir Sultan’ın torunları da zulme karşı direnecektir” dedi.

“Biz bitti demeden bu dava bitmez” diyen Gül, sözlerini şöyle sonlandırdı; “Alevi, devrimci ve ilerici kamuoyu Sivas’ta yakanları da, onları yıllardır koruyanları da asla unutmayacak, unutturmayacak. Sivas’ı unutmadık, unutturmayacağız”… Açıklamada ayrıca Madımak’ın utanç müzesi olması talebi bir kez daha dile getirilirken, katliamı gerçekleştirenlerin cezalandırılması istendi.

Emek.org.tr

esenyurthalki-2temmuzda-sivasa-cagri2

esenyurthalki-2temmuzda-sivasa-cagri3

İlgini çekebilecek diğer içerikler