104 Filistinli tutsak serbest bırakılıyor

İsrail, 1993 yılında Oslo Anlaşması’ndan önce tutukladığı 104 Filistin Kurtuluş Örgütü’ne mensup Filistinli tutsağı serbest bırakıyor. ABD’nin arabuluculuğuyla başlayan görüşmelerde, İsrail Bakanlar Kurulu’nun 104 Filistinli tutuklunun serbest bırakılması için yaptığı oylamada 13 bakan kabul, 7 bakan red, 22 bakanda çekimser oy kullandı. İsrail Devlet Başkanı Benjamin Netanyahu, oylamadan sonra  yaptığı konuşmada  ‘Bu karar gerek benim […]

İsrail, 1993 yılında Oslo Anlaşması’ndan önce tutukladığı 104 Filistin Kurtuluş Örgütü’ne mensup Filistinli tutsağı serbest bırakıyor.

ABD’nin arabuluculuğuyla başlayan görüşmelerde, İsrail Bakanlar Kurulu’nun 104 Filistinli tutuklunun serbest bırakılması için yaptığı oylamada 13 bakan kabul, 7 bakan red, 22 bakanda çekimser oy kullandı.

İsrail Devlet Başkanı Benjamin Netanyahu, oylamadan sonra  yaptığı konuşmada  ‘Bu karar gerek benim gerekse bakanlar için oldukça zor bir karardı. Ancak devlet maslahatı, bazı dönemlerde zor kararlar almanız gerekiyor’ dedi. İsrail Parlamentosu’nda bunlar yaşanırken dışarı da ise bir grup milliyetçi kararı protesto etti.

Batı Şeria ve Gazze’de ise, İsrail ile başlayacak barış görüşmelerine karşı bir grup gösterici Filistin polisiyle çatıştı.

İlgini çekebilecek diğer içerikler