ALEVİ KURUMLARI THY DİRENİŞİNİN YANINDA

İstanbul Atatürk Havalimanında 263 gündür işe dönüş mücadele veren THY işçilerine, 20’ye yakın Alevi örgütü ‘Pir Sultan Lokması’ ile destek ziyaretinde bulundu. Katılımın yoğun olduğu ziyarete bir çok dernek ve siyasi parti de destek verdi.

alevi-kurumlari-thy-destek

İstanbul Atatürk Havalimanında 263 gündür işe dönüş mücadelesi veren THY işçilerine, 20’ye yakın Alevi örgütü ‘Pir Sultan Lokması’ ile destek ziyaretinde bulundu. Katılımın yoğun olduğu ziyarete bir çok dernek ve siyasi parti de destek verdi.

EZİLENLERİN DİRENİŞ VE DAYANIŞMA EYLEMİ

THY A.O ve TEKNİK A.Ş şirketlerinde grev haklarını savundukları için işten atılan 305 işçinin ve Hava-İş sendikasının direnişi 263. gününde devam ediyor. Direniş yeri ve işçiler, bu dayanışma ziyaretiyle moral buldu.
Bu kez toplumsal yaşamımızda ayrımcı politikalara maruz kalan, baskı ve eziyet gören; bunlara karşı sürekli mücadele içinde bulunan Alevi kurumları yöneticileri ve üyeleri; havalimanındaki direniş yerinde hakları için direnen ve baskı görerek işten atılan işçilere destek amacıyla dayanışma ziyareti yaptı.

Dolayısıyla ezilenler bir kez daha bir araya gelerek; dayanışma, birlik ve mücadele sloganlarını haykırdı.

İstanbul’da merkezleri ve şubeleri bulunan Alevi kurumlarının ortaklaşa düzenlediği dayanışma etkinliğine çeşitli siyasi parti ve devrimci-demokratik sosyalist parti ve platformlar da katılarak destek oldular.

Alevi kurumlarının katkılarıyla Garip Dede Dergahı’ nda hazırlanan ve “Pir Sultan Lokması” adı verilen etli pilav ve ayrandan oluşan yemek, işçilere ve eyleme destek için gelen katılımcılara dağıtıldı.

Hava-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Simay Çekem, yaptığı konuşmada direniş sürecini özetleyerek, Alevi kurumlarına ve emek dostu kurumlarına dayanışma eylemleri için teşekkür etti. Direnişin başından beri işçileri ve sendikayı mücadelede yalnız bırakmayan ve sürekli yanlarında gördükleri demokratik kurum desteklerinin kendileri için çok önemli olduğunu ve morallerinin yüksek olmasındaki katkılarına değindi.

Etkinlikte söz alarak, işçilere ve katılımcılara seslenerek önemli mesajlar veren kurum temsilcileri ise şöyle: Alevi Bektaşi Federasyonu Başkan yardımcısı Servet Demir, Alevi Dernekleri Federasyonu Hüsniye Tahmaz, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Genel Merkez yöneticisi Ali Çiftçi, Şahkulu Dergahı Başkanı Mehmet Tural, Sarıyer Yaşam Platformu temsilcisi Ali Doğan, Sultangazi Mahallesi Pir Sultan Cemevi başkanı Zeynel Odabaşı, Erikli Dergahı başkanı Rıza Eroğlu, EMEP Bahçelievler ilçe başkanı Servet Öncü, CHP Bakırköy İlçe başkanı Sait Yücel, Bakırköy Bir Arada Yaşam Derneği yöneticisi Muharrem Karaağıl.

Ayrıca etkinliğe katılarak destek veren diğer kurumlar şunlar: Mücadele Birliği Platformu, Devrimci Öğrenci Birliği, TKP-1920 İstanbul il örgütü temsilcileri, Tüm-İGD ve İKD temsilcileri, Sosyalist Demokrasi Parti temsilcileri, UİDDER temsilcileri, Demokratik Haklar Federasyonu temsilcileri.

Söz alarak konuşan kurum temsilcileri, THY işçilerinin demokratik haklarını koruma mücadelesini yanlarında olduklarını, Alevi kurumlarının hak hukuk ve adalet konularındaki duyarlılıklarını, direnen işçilerin yanında olduklarını açıkça ilan ederek gösterdiklerini; dayanışmalarının, işçi direnişinin kazanıncaya kadar ve işçilerin işlerine geri dönünceye kadar da süreceğini vurguladılar.

Konuşmalardan sonra Emeğe Ezgi müzik grubu elemanlarının dinletisiyle coşan katılımcılar, birlikte halay çekerek işe dönüş taleplerini ve mücadele kararlılığını ifade eden sloganlarla etkinliği bitirdiler.

Emek.org.tr

alevi-kurumlari-thy-destek-1

alevi-kurumlari-thy-destek-2

alevi-kurumlari-thy-destek-4

alevi-kurumlari-thy-destek-5

İlgini çekebilecek diğer içerikler