Soma’da işçilere aşırı üretim yaptırıldığı belgelendi

300’den fazla maden işçisinin kar hırsı uğruna katledildiği Soma’da, maden sahipleri facia gününe kadar işçilere aşırı üretim yaptırmış. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun internet üzerinden paylaştığı belgelerde Soma Holding’in, ilk dört ayında üretim kapasitesini 2 katına çıkardığı gösteriliyor. Ocak ayından facianın yaşandığı güne kadar yapılan bu üretim için devlet Soma Holding’e 724 Milyon TL ödemiş. […]

300’den fazla maden işçisinin kar hırsı uğruna katledildiği Soma’da, maden sahipleri facia gününe kadar işçilere aşırı üretim yaptırmış.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun internet üzerinden paylaştığı belgelerde Soma Holding’in, ilk dört ayında üretim kapasitesini 2 katına çıkardığı gösteriliyor. Ocak ayından facianın yaşandığı güne kadar yapılan bu üretim için devlet Soma Holding’e 724 Milyon TL ödemiş.

Belgelerde ilk 4 ayda 535 bin ton kömür talep eden devlet için Soma Holding 1 milyon 135 bin ton kömür üreterek üretim kapasitesinin 2 katına çıkmış.

2012 yılında devlet ile Holding arasındaki ilişkiye de değinen Aykutlu, belgelerle kömür fiyatının 37.96 TL’den 44.73 TL’ye çıkarıldığını gösteriyor.

Emek.org.tr

İlgini çekebilecek diğer içerikler